Gölcük Tabiat Parkı'nda, gölün hemen yanında yer alan Gölcük Devlet Konukevi, parkın en ilgi çeken fotoğraf manzaralarından birisi.
Gölcük Tabiat Parkı'nda, göle doğru uzanan küçük bir iskelede biraz nefes almak, doğayla baş başa kalmak mümkün.
Abant Gölü kıyısından bir manzara.
Abant Gölü çevresinde çok sayıda balıkçıya rastlamak mümkün, ancak en ilgiç görüntüyü oluşturanlar tulum çizmeleriyle göl içerisinde avlananlar oluyor.
Güneşin batışından hemen önce Abant Gölü'nü altın sarısı renge boyandığı bir manzara.
Yeidgöller'de yer alan Nazlıgöl'ün karşı kıyısında yer alan bir iskele, muhteşem doğa manzarasında insan unsuru katıyor.
Yedigöller bölgesinde bulunan İncegöl'de, sonbahar renkleriyle süslü ağaçlar, suya doğru uzanarak havada duran bir kara parçası görüntüsü oluşturmuş.
Yedigöller Milli Parkı'nda, isminin belirttiği gibi aslında yedi değil, göllerden birinin kurumuş olması nedeniyle altı adet göl bulunmaktadır.
MÖ 900 yılında liman olarak kurulan Assos'un balıkçı tekneleri ve otelleri.
Günümüzde otel olarak hizmet veren, Assos'un tarihi taş binalarından birisi.
Koç Ailesi tarafından restore edilerek Sevim-Necdet Kent Kitaplığı olarak hizmete açılan, Cunda'daki Agios Yannis Kilisesi'nin içi.
Günbatımında yüzünü Ayvalık tarafına dönerek balık tutan bir Cunda sakini.
Ayvalık'taki Şeytan Sofrası'ndan, hemen altında yer alan Paşa Koyu manzarası.
Cunda olarak da bilinen Alibey Adası'nın cafe ve restoranlarla dolu dar ve renkli sokaklarından birisi.
Cunda'nın sayısız hediyelik eşya satan dükkanlarında, deniz temalı ürün görmeden gezmek mümkün olmuyor.
Terkedilmiş bir sandal, Sapanca Gölü'nün kıyısında eski günlerin özlemiyle sahibini bekliyor.
Bir kısmı Kocaeli, bir kısmı da Sakarya illeri içerisinde yer alan gölün yüzölçümü yaklaşım 50 km2'dir.
Sapanca Gölü'nün kıyısında, havanın güzelliğini değerlendirmek isteyen ziyaretçileri davet eden rengarenk deniz bisikletleri.
Sapanca Gölü, başta İstanbul olmak üzere çeşitli çevre illerden, çok sayıda günübirlik turist çekiyor.
Gelibolu'da bulunan Bayraklı Baba türbesi.
Bayraklı Baba, gerçek ismi Karaca Bey olan ve donanmada sancaktarlık yapan bir denizcinin mezarıdır. 1410 yılında Bizans donanmasıyla yapılan bir deniz savaşında şehit olmuş ve vasiyeti üzerine mezarı bayraklarla kaplanmıştır.
Çanakkale Savaşları'nda hayatını kaybeden askerler anısına yaptırılan Çanakkale Şehitleri Anıtı'nın detayı ve anıtın hemen önünde dalgalanan Türk bayrağı.
Gelibolu Yarımadası'nda yer alan anıtın yapımına, 1944 yılında yapılan yarışma ile karar verilmiş ve yapımı 1960 yılında tamamlanmıştır.
Çanakkale Şehitler Anıtı'nın etrafında yer alan şehitliklerin bir kısmı.
Anıt ve şehitlikler, Çanakkale Savaşları'nda ölen 250 binin üzerindeki Türk askerinin anısına yapılmıştır.
Conkbayırı'nda bulunan, metrelerce uzunlukta siperlerin bir bölümü.
Conkbayırı, Çanakkale Savaşları'nda İtilaf Devletleri için Gelibolu Yarımadası'nın en önemli bölgelerinden birini oluşturmuştur. Mustafa Kemal'in "ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum" emri, Conkbayırı savunması sırasında verilmiştir.
Çanakkale Savaşları'nda Çanakkale Boğazı'nı çok başarılı bir şekilde mayınlayan ve savaşın seyrinin değişmesinde çok büyük payı olan Nusret Mayın Gemisi.
8 Mart 1915 gecesi boğaza dökülen 26 mayın, İngiliz birlikleri tarafından keşfedilememiş ve 18 Mart günü İtilaf Kuvvetleri'ne ait 3 zırhlı geminin batmasına sebep olmuştur.